Maia Sandu merge vineri într-o vizită oficială la Roma

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua, în zilele de 18-20 iunie, o vizită oficială la Roma, la invitația omologului său italian, anunță într-un comunicat de presă Președinția, transmite IPN.

Șefa statului se va întâlni cu președintele Italiei, Sergio Mattarella. Potrivit Președinției, oficialii vor discuta despre cooperarea în mai multe sectoare, relațiile comerciale, precum și despre situația diasporei moldovenești din Italia. O atenție deosebită va fi acordată cadrului juridic bilateral, în special Acordului dintre Republica Moldova și Republica Italiană privind recunoașterea actelor de studii și celui în domeniul securității sociale.

Agenda mai include întrevederi cu președintele Senatului, Maria Casselati, președintele Camerei Deputaților, Roberto Fico, președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, Pierro Fassino, membrii Grupului de prietenie Republica Moldova - Italia din Senat și primarul orașului Roma Virginia Raggi.

Maia Sandu planifică să se întâlnească și cu reprezentanții diasporei, Italia fiind țara cu cea mai mare comunitate de moldoveni din Europa.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE