Maia Sandu înaintează repetat candidatura Nataliei Gavriliţa la funcţia de prim-ministru

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, înaintează repetat candidatura Nataliei Gavriliţa la funcţia de prim-ministru. Anunțul a fost făcut joi seara, 11 februarie, la un briefing de presă, după consultările cu fracţiunile şi grupurile parlamentare, transmite IPN.

Maia Sandu a menţionat că pe adresa Preşedinţiei a parvenit o propunere de candidat la funcţia de premier, semnată de 54 de deputaţi. Potrivit șefei statului, scrisoarea conţinea semnături în raport cu care există dubii că persoanele s-au exprimat voința în mod liber, semnături ale persoanelor care au fost implicate în furtul miliardului şi ale deputaţilor care au schimbat mai multe partide politice şi grupuri parlamentare.

Maia Sandu i-a solicitat Nataliei Gavriliţa să creeze echipa, să pregătească programul de guvernare şi să le prezinte Parlamentului.

La şedinţa de astăzi, 11 februarie, Parlamentul nu a acordat vot de încredere cabinetului de miniștri propus de candidatul desemnat la funcția de premier, Natalia Gavrilița. Prezentarea programului, sesiunea de întrebări și răspunsuri, luările de cuvânt au durat împreună circa cinci ore. Niciunul dintre deputații prezenți în sală nu a votat pentru guvern. Partidul Socialiştilor a venit cu o altă propunere la funcţia de premier. Este vorba de Mariana Durleşteanu, fost ambasador al Republicii Moldova la Londra şi fost ministru al finanţelor, pentru care au semnat 54 de deputaţi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.