Maia Sandu: Ieșiți la vot și decideți liber cum vreți să fie localitatea voastră

„Azi se aleg primarii în peste 270 de sate și orașe din Moldova. Îi îndemn pe toți cetățenii să meargă la vot și să decidă ei cine le va conduce localitatea”. Cu aceste îndemn a venit președinta Maia Sandu, îndemnând oamenii să decidă liber cum vor să fie localitatea lor, transmite IPN.

„Oamenii au nevoie de administrații publice locale ce gestionează corect și eficient bugetul localităților și de primari care rezolvă problemele locuitorilor. Satele și orașele noastre se pot dezvolta doar dacă vor fi conduse de primari onești, care știu să crească bugetul localității prin crearea condițiilor pentru dezvoltarea afacerilor și atragerea proiectelor. Moldovenii merită să aibă condiții de viață acasă ca în țările europene, indiferent în care regiune locuiesc. Moldova merită să fie membră a Uniunii Europene și putem îndeplini acest obiectiv doar împreună - administrația centrală, administrația locală și toți cetățenii”, a declarat șefa statului.

În 273 de localități astăzi este organizat turul II al alegerilor locale, acolo unde în primul tur niciunul dintre candidații la funcția de primar nu a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate. În alte opt localități din țară, unde alegerile din 5 noiembrie au fost declarate nevalabile, astăzi are loc votarea repetată.

Secțiile de votare sunt deschise între 07.00 și 21.00.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.