Maia Sandu: Dodon planifică să cheltuie 2 mln euro pentru voturi din stânga Nistrului

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, susține că, din informațiile pe care le deține, Igor Dodon încearcă să pună în aplicare schemele din 2016. Potrivit ei, „el va încerca să transporte organizat și să cumpere din banii furați de la oameni voturi în regiunea transnistreană”. Politiciana afirmă că „Igor Dodon planifică să cheltuie două milioane de euro pentru a cumpăra voturi din stânga Nistrului”, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, Maia Sandu l-a avertizat pe Igor Dodon să nu încerce să fraudeze alegerile din noiembrie 2020. „Dodon nu și-a îndeplinit nicio promisiune electorală, absolut niciuna. Nimeni în această țară nu-l mai crede capabil să facă bine pentru cetățeni. Haosul cu care ne confruntăm este doar din cauza lui Igor Dodon și a Guvernului lui. În această situație, singura cale pe care o vede Igor Dodon, ca să rămână în funcție, este frauda electorală. Și în aceste zile primim tot mai multe semnale despre încercările lui Igor Dodon de a frauda aceste alegeri”, a notat lidera PAS.

Potrivit ei, Igor Dodon încearcă să împiedice, cât de mult poate, votul cetățenilor din afara țării. Și aceasta pentru că „cel mai tare se teme de diasporă, știind că nu va fi votat nici de cei din Vest, nici de cei din Est”. În opinia sa, el obstrucționează deschiderea mai multor secții de votare în Vest și, totodată, „recurge la falsificarea actelor și semnăturilor pentru a deschide mai multe secții de votare în Est”.

„Dodon și socialiștii încearcă să cumpere alegătorii și de pe malul drept. După ce a lăsat oamenii fără locuri de muncă, nu a putut să le dea ajutoare pe timp de criză, nu a găsit soluții pentru părinții cu copii de grădiniță și școală, acum vrea să îi cumpere cu un pachet de hrișcă sau cu o sticlă de ulei? Oamenii au nevoie de ajutor real, de un președinte care să fie alături de ei zi de zi, nu de un pachet de orez în ziua alegerilor”, a menționat Maia Sandu.

Politiciana a mai spus că, spre deosebire de 2016, PAS este mult mai pregătit pentru a apăra votul și a combate minciunile, precum și că anul acesta formațiunea va avea membri și observatori în toate secțiile de votare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.