Maia Sandu, despre relația PAS-Platforma DA: Încrederea se spulberă foarte repede

Relațiile tensionate dintre Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr se datorează unor critici constante care au venit din partea unei componente a Blocului ACUM. Despre aceasta a vorbit președinta PAS Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

„Blocul ACUM se distruge de cei care atacă o componentă sau alta a Blocului ACUM. Ce înseamnă un bloc, asta înseamnă un parteneriat între două sau mai multe forțe și atunci când o forță critică constant o altă forță, atunci acest parteneriat nu mai este real sau este foarte greu să menții acest parteneriat”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu susține că nimeni nu s-a așezat la o masă și a realizat un plan prin care Blocul ACUM să fie distrus. Potrivit acesteia, disensiunile dintre cele două formațiuni care formează Blocul ACUM au apărut din cauza opiniilor diferite. Chiar și în acest sens, lidera PAS a îndemnat la pace.

„Încrederea se construiește foarte greu și chiar dacă noi avem aceleași obiective, oricum există niște diferențe, există oameni care au format un partid, există oameni care au format alt partid, fiecare întotdeauna crede că unul este mai bun decât altul. Parteneriatele se construiesc pe încredere, iar încrederea se construiește în timp. Din păcate, încrederea poate fi spulberata foarte repede și îmi pare foarte rău că s-a ajuns la nivel de susținători ai Platformei DA și PAS să se discute așa cum se discută. Fac încă odată un apel la pace, chiar și atunci când avem opinii diferite”, a adăugat Maia Sandu.

Maia Sandu amintește că PAS și Platforma DA urmăresc aceleași obiective. „Obiectivele noastre sunt să facem ordine în țară și să începem să trăim normal, și noi, și toți cei care sunt în jurul nostru”, a spus ea.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.