Maia Sandu: Am oameni care ar forma un guvern bun

Președintele Maia Sandu spune că are o echipă care ar putea forma un Guvern foarte bun, însă lipsa unei majorități parlamentare care să susțină noul Executiv o împiedică să desemneze un candidat la funcția de prim-ministru, notează IPN.

“Eu am o echipă, am oameni care ar forma un Guvern foarte bun, dar problema este lipsa susținerii în Parlament. Chiar dacă ar vota un astfel de Executiv, este clar că nu va exista o majoritate care să susțină inițiativele acestui Guvern ”, a declarat Maia Sandu în timpul emisiunii „Piatnița s Anatoliem Golea”, de la postul de televiziune RTR Moldova.

Președintele Maia Sandu spune că votarea unui Guvern de către actualul Parlament, și demisia ulterioară a respectivului Executiv nu va face altceva decât să amâne pentru o perioadă nedeterminată alegerile parlamentare anticipate.

“Le oferim cetățenilor posibilitatea să-și aleagă deputații, în funcție de ceea ce au văzut în tot acest timp și în funcție de ceea ce s-a întâmplat până acum. Decizia aparține oamenilor. Mai târziu, partidele care vor accede în Parlament vor decide cu cine se aliază și cu cine creează majoritate parlamentară”, a declarat Maia Sandu. 

Șeful statului a anunțat că așteaptă decizia Curții Constituționale privind posibilitatea autodizolvării Parlamentului, sesizare depusă de Partidul Acțiune și Solidaritate și abia apoi va lua o decizie în vederea depășirii crizei politice în care ne aflăm.

Potrivit Constituției, există două posibilități de declanșare a alegerilor parlamentare anticipate:  dacă timp de 3 luni parlamentul nu votează proiecte de lege sau dacă eșuează două tentative de învestire a unui nou Guvern.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.