Mai puține infectări, dar mai multe decese provocate de COVID-19

Săptămâna trecută, în Republica Moldova s-au înregistrat cu 1 400 de cazuri noi COVID-19 mai puțin în comparație cu perioada 12-18 septembrie. Însă numărul deceselor asociate infecției este mai mare. Dacă în perioada 12-18 septembrie au fost raportate 13 decese, săptămâna trecută numărul deceselor raportate a crescut la 23, transmite IPN.

În perioada 19 și 25 septembrie, în Republica Moldova au fost confirmate puțin peste 2 400 de cazuri noi de COVID-19, comparativ cu peste 3 800 de cazuri de infectare în săptămâna precedentă. În ambele săptămâni au fost efectuate câte circa 30 de mii de teste.

Până în prezent, cu schema completă s-au vaccinat contra COVID-19 peste un milion de cetățeni. Procesul de imunizare continuă. Serul poate fi administrat gratuit  în toate centrele medicale din țară.

De la începutul pandemiei, autoritățile din sănătate au raportat în Republica Moldova circa 587 de mii de cazuri de infectare și peste 11 800 de decese asociate noului coronavirus. La nivel mondial au murit 6,5 milioane de oameni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.