Mai mulți sportivi riscă sancțiuni pentru participarea la BRICS

Mai mulți sportivi moldoveni riscă să fie sancționați pentru participarea la competițiile BRICS, organizate în orașul Kazan, Rusia. Ministerul Educației și Cercetării precizează că, dacă se va dovedi că federațiile au admis, cu bună știință, delegarea sportivilor pentru participare, acestea riscă reducerea sau sistarea finanțării. MEC mai menționează că federațiile pot sancționa sportivii care participă în mod neautorizat la competiții, prin excluderea acestora din lotul național, transmite IPN.

Ministerul a anunțat că a solicitat explicații de la federațiile din care fac parte sportivii, și anume Asociația de Lupte la Brâu, Federația de Judo, Federația de Sambo și Federația de Gimnastică Ritmică.

Federațiile nu pot delega membrii loturilor naționale la competiții sportive internaționale fără o coordonare prealabilă cu MEC – cu 14 zile înainte de desfășurarea competiției propriu-zise.

„MEC menționează că participarea la așa-numita competiție încurajează statul agresor care se face vinovat de crimele comise pe teritoriul Ucrainei. Această competiție organizată pe teritoriul Federației Ruse încalcă prevederile Cartei Olimpice, document care guvernează organizarea, acțiunile și funcționarea Mișcării Olimpice”, se arată într-un comunicat de presă.

Presa a scris că șase sportivi reprezintă Republica Moldova la competițiile din Kazan – trei la sambo, unul la gimnastica ritmică, unul la judo și un alt sportiv la proba de belt wrestling.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.