Mai mulți primari din municipiul Chișinău au semnat o declarație în susținerea lui Dodon

Primarul general al capitalei, dar și alți 11 primari din suburbiile municipiului Chișinău, au semnat o declarație, în susținerea candidatului independent la prezidențiale, susținut de Partidul Socialiștilor, Igor Dodon, transmite IPN.

Într-o declarație semnată de către aleșii locali, se subliniază că, deși reprezintă diferite partide politice, singura lor grijă este față de comunitățile pe care le conduc. „Nu avem nevoie de haos și destabilizare, nu vrem să fie blocate toate proiectele de infrastructură și sociale, așa cum s-a întâmplat, din păcate, în perioada Guvernului Sandu”, se spune în declarație.

Primarii mai afirmă că doresc ca statul să sprijine în continuare producătorii autohtoni, iar fermierii să aibă posibilitatea să exporte liber pe toate piețele, atât în UE, cât și în Federația Rusă. Într-un briefing de presă, primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat că lucrurile mari și bune pot fi făcute doar atunci când există înțelegere și comunicare continuă. Potrivit edilului, colaborarea strânsă care a existat între Președinție, Parlament, Guvern și administrația locală din Chișinău a rezultat cu realizarea unor proiecte foarte necesare pentru chișinăuieni.

Ion Ceban a subliniat că Igor Dodon și-a luat angajamentul să acorde tot suportul necesar pentru finalizarea drumului de centură Chișinău. În acest an, potrivit lui, datorită inițiativei lui Igor Dodon, în suburbiile capitalei au fost reparate 25 de kilometri de drum. Începând de anul viitor, municipalitatea urmează să primească o sută de milioane de lei de la bugetul de stat pentru susținerea programului municipal de reabilitare a curților blocurilor de locuit, precum și pentru repararea trotuarelor de pe mai multe străzi. De asemenea, cu suportul autorităților centrale urmează să fie încheiate lucrările de renovare a Stației de epurare, curățarea râului Bâc etc.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE