Mai mulți cetățeni vor beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului

Mai mulți cetățeni vor beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului. Parlamentul a adoptat un proiect de lege prin care a modificat condițiile de stabilire și acordare a ajutorului social și ajutorului pentru perioada rece a anului. Scopul principal al proiectului este majorarea multiplicatorului pentru venitul lunar minim garantat utilizat la stabilirea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului, transmite IPN.

Totodată, proiectul presupune extinderea termenului de luare a deciziei privind acordarea dreptului la ajutor social și la ajutor pentru perioada rece a anului cu 20 de zile lucrătoare – până la 40 de zile. Astfel, organele sistemului de asistență socială vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a procesa toate cererile depuse de solicitanți.

De menționat că pentru anul 2023 au fost estimați cca 220 de mii de beneficiari de ajutor pentru perioada rece a anului lunar. În acest scop, au fost aprobate mijloace financiare necesare pentru plata prestației respective în volum total de 770 de milioane de lei.

Proiectul de lege urmează a fi votat în lectura a doua.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.