Mai multe centre comerciale și piețele din Chișinău nu vor lucra pe 1 iunie

Mai multe centre comerciale din Chișinău nu vor lucra pe 1 iunie, când are loc Summitul Comunității Politice Europene. Un anunț în acest sens a fost făcut de ministra afacerilor interne, Ana Revenco, transmite IPN.

Potrivit ministrei, toate unitățile comerciale, de alimentație publică, farmaciile, spitalele, precum și policlinicile vor funcționa, dar mai curând vor avea regim de lucru de weekend, iar mai multe unități comerciale de tip „mall”, după întrunirile cu autoritățile, au optat pentru închiderea pentru o zi. Astăzi, Grupul Media pentru Știri de Securitate (GMSS-CPE) a precizat că comercianții care au optat pentru sistarea activității pentru data de 1 iunie sunt: Centrele Comercial „Gemenii”, „Unic”, „MallDova”, Întreprinderea Municipala „Piața Centrală” și piețele din adiacent.

Totodată, magazinul Metro Cash & Carry nr. 2 din sectorul Botanica – Porțile Orașului, va activa, doar că accesul va fi posibil de pe strada adiacentă, din strada Pădurii.

Totodată, în zona centrală a orașului, deplasarea pietonilor va fi permisă pe trotuare. Excepție va face adiacentul unităților de cazare care vor găzdui oficialii, unde deplasarea pietonală va fi redirecționată pe trotuarele de vizavi. Totodată, pietonii trebuie să țină cont de recomandările forțelor de ordine și conformarea la cerințele acestora. În speță, traversarea arterelor principale va fi posibilă sub controlul agenților de circulație, dar cu staționări atunci când circulă coloanele oficiale.

Pe 31 mai, traficul va fi temporar suspendat pe perioade scurte de timp în legătură cu deplasarea coloanelor oficiale în Chișinău.

De asemenea, toate punctele de trecere a frontierei rutiere activează în regim obișnuit, fără modificări în programul de activitate.

Summitul Comunității Politice Europene ajung 47 de șefi de stat și de guvern (27 de membri UE și 20 de non-membri), precum și președintele Consiliului European, președintele Comisiei Europene și președintele Parlamentului European. Mai mulți lideri au anunțat că vor veni la Chișinău cu o zi înainte, adică pe 31 mai.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.