Mafia s-a infiltrat demult în rândurile guvernanților, primar

După votarea de către Parlament, pe 8 iunie 2019, a Declarației cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului, societatea este martoră a unor pretinse transformări în justiție – menționează primarul comunei Băcioi, Vitalie Șalari. Edilul spune că, pe 25 iulie, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât să înlăture din funcțiile administrative mai multe „scule ale regimului mafiot al lui Plahotniuc”, însă în loc să înceapă „procesul de lustrație a judecătorilor, s-a dat startul procesului de victimizare a acestora”. Vitalie Șalari s-a adresat guvernanților, menționând că „reprezentanții mafiei s-au infiltrat cu mult timp în urmă în rândurile lor pentru a le aplica în momentul potrivit lovitura de grație”.

Într-o conferință de presă la IPN, Vitalie Șalari a declarat că a aflat cu stupoare că „proaspăta judecătoare din cadrul Judecătoriei Chișinău Victoria Sanduța se numără printre cei 31 de judecători care au semnat un apel către CSM să le asigure independența prin decizii legale, transparente și obiective”. „Oare nu cunoști, stimabilă, cine sunt cei care au capturat sistemul judecătoresc? Dacă nu cunoști, îți răspund – exact cei care în campania electorală pentru alegerile parlamentare  din 24 februarie 2019 au fost găzduiți, la 22 februarie, de către părinții tăi la sala de nunți din comuna Băcioi, municipiul Chișinău, care îți poartă numele. Și anume: Plahotniuc, Candu, Botnari, Filip Țuțu etc., adunați din toată țara, care, crede-mă, numai nu despre justiție independentă și echitabilă, pentru care pledezi, au discutat”, a declarat Vitalie Șalari.

Primarul de Băcioi a mai spus că și Victoria Sanduța, când era avocată, utiliza metode de presiune asupra judecătorilor. „Ori ai uitat în cadrul căror procese judiciare ai făcut uz de aceste metode? Îți amintesc – unul dintre aceste procese fiind chiar cel al tatălui tău, Ion Bivol, care, în calitate de membru al PCRM, în cadrul exercitării celor două mandate de primar al comunei Băcioi, a scos din proprietatea localității noastre zeci și sute de terenuri pentru construcție”, a declarat Vitalie Șalari.

„Statul trebuie scos din mâinile mafiei nu cu „mănuși albe”. Nu încercați să-i convingeți pe reprezentanții mafiei să capituleze. Zădarnice eforturi. Ei s-au infiltrat în rândurile dumneavoastră cu mult timp în urmă și așteaptă momentul potrivit pentru a vă aplica „lovitura de grație”. Este adevărat, țara trebuie întoarsă cetățenilor pe căi legale, dar prin măsuri legislative drastice. Nu dezamăgiți poporul. În caz contrar, în curând veți fi taxați foarte și foarte dur”, a mai spus Vitalie Șalari.

În altă ordine de idei, primarul a îndemnat cetățenii să vină în număr mare marți, 30 iulie, la sediul CSM pentru a susține candidatura Domnicăi Manole la funcția de judecător constituțional. În opinia sa, Domnica Manole și-a demonstrat calitățile profesionale pentru a accede în funcția de judecător constituțional.
 

  • Vitalie Salari catre guvernanti
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.