MAEIE urmărește cu îngrijorare deteriorarea situației de securitate în Orientul Mijlociu

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene urmărește cu profundă îngrijorare deteriorarea situației de securitate în Orientul Mijlociu. Șeful diplomație moldovene, Aureliu Ciocoi, a condamnat lansarea fără discernământ a rachetelor din Fâșia Gaza împotriva obiectivelor civile israeliene, transmite IPN.

Biroul de presă al ministerului informează că Ambasada Republicii Moldova la Tel-Aviv activează în regim normal. Este menținut programul obișnuit de acordare a serviciilor consulare cetățenilor moldoveni stabiliți în această țară.

Concomitent este activă linia telefonică pentru situații excepționale, unde echipa ambasadei oferă consultații conaționalilor. Numărul de urgență este: +97237770544. În prezent în comunicarea cu autoritățile israeliene nu există informații despre cetățeni ai Republicii Moldova afectați în urma bombardamentelor.

În legătură cu lansarea  masivă a rachetelor asupra orașelor israeliene, care au avut loc pe parcursul zilei de ieri și în dimineața zilei de astăzi, 12 mai, MAEIE reiterează recomandarea în adresa cetățenilor moldoveni stabiliți în Statul Israel să urmărească și să urmeze cu strictețe directivele de securitate anunțate de către autoritățile din această țară.

Potrivit Reuters, cel puțin 35 de oameni au fost uciși în Fâșia Gaza și cinci în Israel în urma bombardamentelor din ultimele zile. Marți seara, Tel Aviv a fost ținta unui atac masiv cu rachete lansate din Fâşia Gaza, după ce armata israeliană a distrus o clădire cu 13 etaje, turnul Hanadi, considerată un fief al mișcării Hamas.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.