MAEIE referitor la explozia din orașul Beirut

În legătură cu explozia din orașul Beirut, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că Ambasada Republicii Moldova la Ankara, acreditată prin cumul în Republica Libaneză, este în contact cu autoritățile competente din Beirut pentru a preciza dacă printre victime nu sunt și cetățeni moldoveni. Din informațiile acumulate la moment, nu există cetățeni moldoveni afectați de explozie, transmite IPN.

Ministrul Oleg Țulea a transmis în seara zilei de 4 august un mesaj de compasiune adresat omologului său libanez, Charbel Wehbe. „În numele Republicii Moldova, transmitem condoleanțele familiilor îndurerate și recuperare grabnică celor răniți în explozia de la Beirut”, menționează șeful diplomației moldovenești.

În caz de necesitate, cetățenii Republicii Moldova din Liban pot contacta misiunea diplomatică la adresa de email: ankara@mfa.gov.md sau să telefoneze la Centrul de Apel al MAEIE.

Presa străină scrie cu referire la Crucea Roșie libaneză că cele două explozii uriașe din portul din Beirut, care au distrus marți cartiere întregi în capitala Libanului, s-au soldat cu cel puțin o sută de morți și peste patru mii de răniți. Premierul Hassan Diab, citat de presa străină, a anunţat că aproximativ 2 750 de tone de nitrat de amoniu erau stocate în depozitul portului din Beirut unde s-a produs explozia care a provocat victime și daune fără precedent în capitala libaneză. Nitratul de amoniu este un îngrășământ chimic și, totodată, o componentă a explozibililor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.