MAEIE reacționează la declarațiile ministrului rus de externe despre Moldova

Drumul pe care merge Republica Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană. Moldovenii, indiferent de preferințele politice sau geopolitice pe care le au, își doresc pace, libertate și democrație. Este reacția Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene la declarațiile ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, potrivit căruia Moldova ar urma „calea Ucrainei”, transmite IPN.

„Respingem categoric declarațiile șefului diplomației ruse, care nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse. Ținem să amintim părții ruse că drumul pe care merge Republica Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană. Acesta este proiectul de țară susținut de cetățeni”, a menționat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

Moldova ca stat și moldovenii, indiferent de preferințele politice sau geopolitice, își doresc pace, libertate și democrație. „Vom aprecia ca toate țările lumii, inclusiv Federația Rusă, să respecte decizia poporului nostru. Republica Moldova și-a ales clar viitorul, iar acest viitor este parte a lumii libere”, a menționat purtătorul de cuvânt al MAEIE.

Într-un interviu pentru un post de televiziune din Federația Rusă, Serghei Lavrov a declarat că Occidentul i-a pregătit Republicii Moldova rolul Ucrainei, iar președintele țării, Maia Sandu, „aspiră la NATO și este gata pentru unirea Republicii Moldova cu România”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.