MAEIE îndeamnă partenerii externi să nu participe la alegerile de peste Nistru

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul canalelor diplomatice, a venit cu un apel către toți partenerii externi să se abțină de la delegarea observatorilor și participarea la as-zisele „alegeri prezidențiale” din regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Precizarea este făcută de purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă, într-o postare pe o rețea de socializare, transmite IPN.

Diplomația Republicii Moldova menționează că oricare participare la astfel de acțiuni reprezintă o sfidare la adresa suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și subminează procesul de soluționare a conflictului transnistrean.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare, difuzat mai devreme, autoritățile naționale le califică aceste alegeri drept nelegitime și nule, care contravin legislației naționale în vigoare, precum și principiilor relevante ale dreptului internațional. „După cum se cunoaște, pentru data de 12 decembrie curent, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova este preconizată desfășurarea așa-numitor „alegeri prezidențiale”. Constatăm că acest exercițiu se desfășoară în afara cadrului constituțional și contrar legislației în vigoare a Republicii Moldova”, se arată declarație. Biroul politici de reintegrare reiterează poziția Guvernului Republicii Moldova că astfel de „alegeri” nu pot fi recunoscute și sunt considerate nule din punct de vedere juridic.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.