MAEIE despre alegerile din Abhazia: Sunt nule și neavenite

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene nu recunoaște așa-zisele „alegeri prezidențiale” care au avut loc, în data de 22 martie, în regiunea Abhazia a Georgiei. MAEIE consideră că „aceste pseudo-alegeri, desfășurate în mod ilegal pe teritoriul unui stat suveran, sunt ab initio nule și neavenite, având în vedere că vin în contradicție flagrantă cu normele și principiile fundamentale ale dreptului internațional consfințite în Carta ONU și Actul final de la Helsinki”, transmite IPN.

În legătură cu aceasta, MAEIE face apel către actorii internaționali vizați să întreprindă toate măsurile necesare pentru a asigura respectarea cu strictețe a prevederilor Acordului de încetare a focului din 12 august 2008. În particular privind pacea, securitatea și respectarea drepturilor omului, inclusiv prin asigurarea accesului nestingherit al Misiunii UE de monitorizare a situației în regiunile Georgiei - Abhazia și Țhinvali, Osetia de Sud.

MAEIE menționează că poziția principială a Republicii Moldova este de a sprijini în continuare eforturile întreprinse în vederea reglementării politico-diplomatice a conflictului în jurul celor două regiuni georgiene cu respectarea suveranității, integrității teritoriale și a frontierelor Georgiei recunoscute pe plan internațional.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.