Lui Gheorghe Cotorobai i-a fost înaintată învinuirea și pentru omorul unei gravide

Fostului polițist Gheorghe Cotorobai – principalul suspect în cazul Anei-Maria Guja, o tânără de 19 ani din Orhei însărcinată în șase luni și găsită moartă într-o localitate din Telenești după ce a urcat în mașina bărbatului – i-a fost înaintată învinuirea și pentru omorul unei femei gravide. Inculpatul refuză în continuare să facă declarați.

„La 25 aprilie 2024, urmare a conexării cauzelor penale, învinuitului i-a fost înaintată o nouă acuzare, conform bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor de răpire și omorul unei femei gravide”, a precizat pentru IPN consultantul procurorului din cadrul Procuraturii Generale, Violina Moraru, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media. Învinuitul a refuzat să se pronunțe asupra învinuirii și să facă declarații pe caz.

Pe 12 aprilie, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția tinerei de 19 ani, însărcinată în luna a șasea, care ar fi urcat într-un automobil pe strada 31 august din Orhei. Pe 15 aprilie a fost pornită o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane. În urma măsurilor întreprinse, a fost stabilită identitatea șoferului, iar pe 16 aprilie acesta a fost reținut. Ulterior, bărbatul de 45 de ani a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Acesta nu cooperează cu organul de urmărire penală.

Corpul neînsuflețit al tinerei a fost depistat pe 20 aprilie într-o fâșie forestieră din extravilanul satului Chițcanii Vechi, Telenești, la 21 de kilometri distanță de domiciliul persoanei arestate. Potrivit informațiilor apărute în presă, tânără a fost torturată, inclusiv supusă violenței sexuale, iar decesul ar fi survenit în urma unui traumatism cranio-cerebral deschis.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.