Locatarii pot solicita deconectarea căldurii în bloc

Locatarii blocurilor conectate la sistemul centralizat de termoficare pot solicita gestionarului fondului locativ sau responsabilului de sistemul ingineresc din bloc sistarea livrării agentului termic pentru încălzire în timpul zilei sau nopții sau reglarea consumului de energie termică în funcție de necesitate, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al întreprinderii, conform Contractului de furnizare a energiei termice, „Termoelectrica” SA sistează livrarea energiei termice pentru încălzire la solicitarea gestionarului fondului locativ, întrucât, în conformitate cu prevederile legale, reprezentantul autorizat al consumatorilor este administratorul fondului locativ, care este în drept să solicite pornirea sau sistarea furnizării agentului termic pe circuitul de încălzire al blocului, doar după o consultare cu locatarii. Întreprinderea furnizează energie termică pentru încălzire și apă caldă până la branșamentul blocului, fără întrerupere, tot anul împrejur, însă gestionarea sistemului ingineresc din bloc intră în responsabilitatea gestionarului fondului locativ.

Potrivit directorului general al întreprinderii, Veaceslav Eni, procedura de conectare și deconectare de la serviciile de termoficare a rămas aceeași. În perioada de tranziție a temperaturii aerului exterior, gestionarii fondului locativ de comun acord cu locatarii stabilesc debitul agentului termic, astfel încât să existe un confort termic în apartamente. Instalațiile „Termoelectrica” aflate în subsolul blocului, care asigură furnizarea energiei termice, permit consumatorilor să se deconecteze pe parcursul zilei, iar seara, atunci când temperaturile sunt scăzute, la necesitate, să fie reluat consumul de energie termică.

„Termoelectrica” asigură cu energie termică 5678 de imobile, 594 dintre care sunt instituții bugetare, 814 – agenți economici.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.