Lilian Carp: Noi vom face un Chișinău cu mai multe curți sigure și confortabile

Confortul urban este cel mai important lucru, el începe cu apartamentul sau casa în care locuiește fiecare, pe care o amenajează după propriul gust și posibilitate. O spune candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate la funcția de primar al capitalei, Lilian Carp. Potrivit lui, din acest motiv, unul dintre cele mai importante angajamente ale sale ține de confort. „Noi vom face un Chișinău cu mai multe curți sigure și confortabile – blocuri unde locatarii nu vor mai arunca banii pe geam pentru căldură”, a declarat Lilian Carp, citat de IPN.

Candidatul a susținut conferința de presă într-o curte de pe bulevardul Gagarin din capitală care, în opinia sa, este într-o stare precară. „Vom reabilita complet 200 de curți – cu locuri de joacă sigure pentru copii, cu mobilier nou, cu parcări amenajate, cu platforme subterane de gunoi – pentru că, multe curți arată ca adevărate gunoiși, devenind adevărate focare de infecție, mai ales pe timpul verii, din cauza deciziei proaste de a amplasa în spațiu deschis tomberoanele de gunoi”, a promis candidatul PAS.

Potrivit lui, de asemenea, vor fi schimbate 400 de lifturi. „Astfel, oamenii se vor bucura de confort și curățenie în curțile și blocurile lor. Pentru a susține dorința locuitorilor de a trăi confortabil, vom aloca 100 de milioane de lei anual asociațiilor de locatari în condominiu pentru reabilitarea blocurilor și curților. Vom repara căile de acces în curți și vom instala iluminat stradal de tip LED în tot orașul”, susține Lilian Carp.

În paralel, susține candidatul, vor fi termoizolate 500 de blocuri și va fi lansat un program municipal de finanțare – un proiect de investiții comune – administrația locală, locatari și parteneri de dezvoltare. Astfel, locuitorii orașului, cu investiții mai mici vor putea să realizeze proiecte de reabilitare mult mai extinse.

Conform tragerilor la sorți, Lilian Carp de la Partidul Acțiune și Solidaritate urmează să fie cu numărul 5 în buletinul de vot.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.