Liderii PDM și PAS, în discuții

Schimbarea nu poate fi făcută cu ajutorul unor deputați corupți și traseiști, care au fost scoși ilegal cu bani grei din PDM de către grupările Candu și Șor, a declarat liderul democrat Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă al formațiunii. Comunicatul a fost emis după discuțiile cu președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, și precizează că cei doi lideri de partid au discutat despre modul în care este guvernată țara și în ce măsură pot fi îmbunătățite lucrurile în această perioadă de criză pandemică și instabilitate politică, transmite IPN.

Pavel Filip consideră că partidele de opoziție pot fi un factor constructiv de presiune asupra guvernării, atât timp cât acționează în interesul cetățenilor, și s-a declarat deschis să preia inclusiv nemulțumirile PAS privind actul de guvernare pentru a fi discutate în cadrul actualei majorități parlamentare.

Pavel Filip a precizat că PDM este deschis dialogului cu PAS, Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Socialiștilor, în orice format politic care ar putea să îmbunătățească viața cetățenilor. Dar sub nicio formă nu va accepta să discute cu cu Partidul Șor și Pro Moldova – „partide asupra cărora există suspiciuni că unii membrii ai conducerii și finanțatorii lor sunt implicați în frauda bancară, coruperea deputaților și alte ilegalități, partide care trebuie izolate, nu încurajate să continue modul murdar de a face politică”, se spune în comunicat.

Liderul PDM consideră că lucrurile pot fi îmbunătățite în țară și fără a se apela la voturile deputaților traseiști și corupți, iar în acest sens și-a manifestat deschiderea de a continua dialogul inclusiv cu PAS, în măsura în care vor exista subiecte de interes pentru cetățeni. „PDM consideră că orice partid care se asociază cu Pro Moldova și Șor iese automat din zona politică și intră în zona intereselor murdare și a jocurilor politice, nu mai poate fi considerat un partid credibil și un partener de dialog”, se mai spune în comunicatul democraților.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.