Liderii Blocului ACUM acuză că ar fi fost otrăviți cu mercur

Co-președinții Blocului electoral ACUM, Platforma DA PAS, Maia Sandu și Andrei Năstase, afirmă că există suspiciuni rezonabile că au fost otrăviți cu metale grele, mai exact cu mercur. Potrivit lor, aceste „lucruri trebuie luate în serios în contextul atacurilor și atitudinii pe care o are guvernarea în raport cu cei care le pun în pericol guvernarea de mai departe”. La rândul lor, reprezentanții Partidului Democrat, de la guvernare, susțin că aceste declarații trebuie tratate strict în context electoral, transmite IPN.

„A fost o perioadă în care am avut probleme de sănătate. Am mers și mi-am făcut teste. Am descoperit că avem un conținut exagerat de metale grele în sânge și acest lucru mi s-a întâmplat și mie și domnului Năstase. Am făcut tratament și acest tratament ne-a ajutat la coborârea nivelului acestor metale grele în sânge. După o perioadă, testele recente au arătat iarăși o creștere și medicii cu care am discutat noi spun că această acumulare nu poate fi explicată în mod natural, deci nu se poate întâmpla fără o intervenție din afară. Sunt niște suspiciuni, dar sunt niște lucruri pe care trebuie să le luăm în serios în contextul atacurilor și atitudinii pe care o are această guvernare în raport cu cei care le pun în pericol guvernarea de mai departe”, a declarat Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate pentru presă.

Președintele Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a menționat că sunt în proces de investigare și că „va veni timpul când cei care au atentat la sănătatea și viața lor vor răspunde”. Politicianul consideră că aceste lucruri se întâmplă pentru că „au devenit periculoși pentru guvernare”. „Vă spun cu toată certitudinea – suntem ținta unor atacuri mișelești din partea acestei guvernări, care ne dorește morți. Bineînțeles, nu pot facă așa cum se întâmplă în Rusia cu împușcatul pe stradă, deocamdată. Se va întâmpla cât de curând, dacă nu scăpăm de acești bandiți de la guvernare. Ei au atentat la viața și la sănătatea noastră prin metale grele și unul dintre acele metale este mercurul. La mercur s-a apelat și împotriva mea, și împotriva doamnei Sandu, și împotriva domnului Alexandru Machedon, și împotriva unor colegi de-ai noștri cu care ne-am aflat în același anturaj. Dar esențial este că și eu și doamna Sandu am fost supuși unor atacuri cu acest mercur, geneza căruia deocamdată nu este identificată”, a declarat Andrei Năstase, menționând că specialiștii din străinătate au ajuns la concluzia că nu poate fi o geneză naturală.

Solicitat de IPN, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, a declarat că aceste declarații trebuie privite strict în context electoral și că până la alegeri au rămas doar câteva zile. „Unii actori politic, din păcate, încearcă să se victimizeze cel mai probabil în lipsa unor proiecte, programe palpabile, concrete, care să fie atractive pentru alegători. Dacă ar fi fost într-o situație cotidiană o asemenea declarație, ar fi fost o altă reacție, pentru că cu siguranță, nu sunt probe”, a mai spus Vitalie Gamurari.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.