Liberi profesioniști din domeniul artistic cer să fie permise petrecerile private

Liberi profesioniști din domeniul artistic cer, în cadrul unei acțiuni desfășurate în fața clădirii executivului, să fie permise petrecerile private. ,,De ce nu suntem susţinuţi? Noi, oamenii artei, aducem numai bucurii, aducem veselie atât în sufletele oamenilor, cât şi în casele lor!”. Sunt mesajele transmise de către manifestanți, transmite IPN.

Aceștia au venit în fața clădirii executivului cu o petiţie adresată autorităţilor. ,,Vă rugăm respectuos să ne creaţi un cadrul legal prin care să ne putem desfăşura activitatea profesională în situaţia de criză din ţara noastră şi din întreaga lume. Populaţia este bulversată şi dominată de frică, nesiguranţă, tristeţe şi depresie, ceea ce duce la un efect negativ asupra economiei, dar mai ales asupra sănătăţii cetăţenilor”, se arată în petiţie.

 ,,Noi suntem creatori profesionişti de emoţii pozitive, care sunt absolut vitale pentru starea morală şi sănătatea psiho-emoțională a poporului nostru. Prin urmare, industria liberilor profesioniști din domeniul artistic este foarte vitală şi importantă pentru ca un popor să poată supravieţui moral unor astfel de provocări globale cum este COVID-19”. „Considerăm incorect să activeze hipermarketurile, piețele şi centrele comerciale sau alte instituţii unde se adună într-un mod necontrolat un număr nedeterminat de persoane, care nu pot fi monitorizate, dar în restaurante sau localuri de agrement să fie interzisă organizarea evenimentelor private”, scriu semnatarii.

Potrivit lor, interzicerea manifestărilor artistice şi culturale sau a altor tipuri de petreceri private este o nedreptate şi le încalcă dreptul fundamental de a munci. ,,Vă rugăm să ne asiguraţi respectarea drepturilor fundamentale de a lucra în domeniul în care suntem calificaţi şi profesionişti”, cer aceştia autorităţilor.

Petiţia este adresată preşedintelui ţării, Igor Dodon, preşedintelui Parlamentului, Zinaida Greaceanîi, ministrului educaţiei, culturii şi cercetării, Igor Şarov şi prim-ministrului Ion Chicu din partea grupului de iniţiativă a liberilor profesionişti din domeniu artistic al evenimentelor private.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.