Lansarea noii rute de microbuz Chișinău – Colonița a fost amânată

Lansarea noii rute comerciale de transport public (microbuz) Chișinău – Colonița, anunțată pentru 1 august, a fost amânată.

Contactată de IPN, primarul de Coloniţa, Angela Zaporojan, a comunicat că Agenția Națională Transport Auto nu a eliberat certificatele necesare. „E pentru prima dată chestia aceasta şi nu ştiu cum să elibereze acest certificat: este rută municipală, totodată concursul a fost organizat de Primăria Coloniţa. Este un pic problematic”, a explicat primăriţa.

Angela Zaporojan a menţionat că nici microbuzele de pe ruta 117 nu au circulat astăzi. „Am vorbit cu şeful de la Direcţia transport public şi căi de comunicaţie, cu domnul Copaci, şi l-am rugat foarte mult ca să meargă 117, ruta veche, până se rezolvă toate problemele cu ANTA”, a precizat Angela Zaporojan.

Dispoziția de instituire a unei noi rute de microbuz, Chișinău –  Colonița  a fost semnată de primarul general, Ion Ceban. Aceasta urma să fie lansată astăzi, 1 august, şi urma să circule până în sectorul Ciocana.

Ion Ceban a menționat că necesitatea asigurării cu transport public a locuitorilor din Colonița vine ca urmare a faptului că pe ruta comercială existentă, nr.117, au rămas să activeze două unități de transport, în condițiile când 80% din cetățenii satului muncesc în oraș și au nevoie să se deplaseze.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.