La sfârșitul lunii iunie vom găsi în piețe primele roșii cultivate în câmp deschis

La sfârșitul lunii iunie, în piețele din Republica Moldova vor apărea primele roșii autohtone cultivate în câmp deschis. Este vorba despre roșiile din răsad, în timp ce roșiile din semințe semănate direct vor apărea la sfârșitul lunii iulie, a declarat pentru IPN Tudor Darie, producător de tomate din raionul Drochia.

Referitor la calitatea roșiilor, Tudor Darie a precizat că acolo unde au fost utilizate sisteme de irigare calitatea roșiilor va fi mai bună. În ceea ce privește prețurile de vânzare, acestea vor fi reglate de mecanismul cerere – ofertă, dar vor depinde și de puterea de cumpărare a oamenilor, care în prezent este mică, spune Tudor Darie.

„Magazinele care comercializează tomate iau cantități foarte mici de la producătorii autohtoni, atât cât să aibă în asortiment. Magazinele preferă roșiile de import, care au un preț mai scăzut datorită tehnologiilor avansate, a soiurile diferite și a climei care oferă posibilitatea comercializării roșiilor și în extrasezon”, a declarat producătorul din Drochia.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.