La Serviciul Vamal a fost numit un director interimar

La Serviciul Vamal a fost numit un director interimar. Este vorba despre Sergiu Burduja, care a deținut funcția de consilier al ministrului finanțelor și șef al Direcției control financiar și audit din cadrul aceluiași minister. Noua conducere a Vămii a fost prezentată colectivului de către vicepremierul Serghei Pușcuța, ministru al finanțelor, transmite IPN.

În cadrul ședinței, viceprim-ministrul a formulat așteptările Guvernului de la noul conducător. „Vă rog să concentrați toate eforturile pentru a determina ca procedurile Serviciului Vamal să fie prietenoase și oneste”, a declarat Serghei Pușcuța, citat într-un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor.

Vicepremierul a menționat importanța eficienței și corectitudinii Serviciului Vamal pentru bugetul public și l-a îndemnat pe directorul nou numit să urmărească ca Serviciul Vamal să-și mențină indicatorii și chiar să-i crească acolo unde este loc.

Sergiu Burduja a mai activat în funcții de conducere în cadrul Serviciului de Informații și Securitate și Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției.

Concursul pentru funcția de director al Serviciului Vamal a fost anunțat în septembrie, fiind depuse în jur de 20 de dosare. Funcția a rămas vacantă, după ce niciunul dintre candidați nu a promovat concursul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.