La secția de votare din Frankfurt s-au epuizat buletinele de vot. Și la Berlin

La secția de votare nr. 1/349, din orașul Frankfurt, Germania, au fost epuizate cele 5000 de buletine de vot, cantitatea maximă stabilită de Codul electoral. Despre aceasta informează Comisia Electorală Centrală printr-un comunicat de presă, citat de IPN.

Comisia mai informează că au fost întreprinse toate măsurile de comunicare în vederea redirecționării cetățenilor pentru a-și exercita dreptul de vot la cea mai apropiată secție de votare, unde mai sunt disponibile buletine de vot.

Potrivit legislației în vigoare, buletine de vot suplimentare nu pot fi tipărite și nu pot fi transferate de la o secție la alta, deoarece  acestea sunt numerotate în conformitate cu numărul secției de votare.

Mai devreme, reprezentanții Poliției din orașul Frankfurt au comunicat despre recepționarea unui apel telefonic cu privire la plasarea unei bombe la secția de votare respectivă. În scurt timp, la fața locului s-au deplasat serviciile specializate germane pentru a efectua verificări. Activitatea secției de votare a fost suspendată pentru o oră. După examinarea interiorului și perimetrului biroului electoral, poliția germană nu a identificat nimic suspect. Astfel, procesul de votare a fost reluat.


Actualizare /21:05/ Încă o secție de votare a anunțat despre epuizarea buletinelor de vot. Comisia Electorală Centrală informează că la secția de votare nr. nr. 1/348 Berlin, Republica Federală Germania (sediul misiunii), au fost epuizate buletinele de vot. Până la această oră, alte patru secții de votare din străinătate și-au încheiat activitatea: nr. 1/349 Frankfurt, Republica Federală Germania,  nr. 1/393 și nr. 1/394 or. Londra (Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord) și nr. 1/344 or. Montreuil, Republica Franceză.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.