La Orhei a crescut semnificativ numărul cazurilor noi de COVID-19, MS

În ultimele două săptămâni, în raionul Orhei se atestă o creștere semnificativă a cazurilor noi de infectare cu COVID-19, arată datele Centrului de Sănătate Publică (CSP) Orhei, care monitorizează zilnic situația epidemiologică din teritoriu. Astfel, doar pe parcursul a trei zile, în perioada 24-26 ianuarie, în raionul Orhei au fost confirmate 290 de cazuri de COVID-19, dintre care 29 – în rândul copiilor, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, în raionul Orhei a fost instituit pragul de alertă roșu, la 24 ianuarie fiind înregistrată o incidență de 258 de cazuri la 100 de mii populație. În total, cod roșu este stabilit în 19 localități din raionul Orhei.

La 26 ianuarie cazuri de COVID-19 sunt confirmate în 23 de școli din raionul Orhei, în care sunt infectați 47 de elevi și 33 de cadre didactice și personal auxiliar. Totodată, în autoizolare sunt peste 600 de elevi din instituțiile amintite.

În perioada 17 ianuarie – 23 ianuarie, în raionul Orhei au fost confirmate 299 de cazuri noi de COVID-19, cu 171 mai multe, comparativ cu perioada 10 ianuarie –16 ianuarie.

Ministerul Sănătății îndeamnă administrația publică locală a municipiului Orhei să respecte toate măsurile impuse la nivel național prin hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 20 ianuarie 2022, care prevede că instituțiile de învățământ trec în regim online, pentru a preveni răspândirea virusului.

Comisia de Sănătate Publică de la Orhei a luat decizia ca școlile din raion să activeze în continuare cu prezență fizică.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.