La Chișinău se propune crearea străzii Academician Dumitru Matcovschi

În Chișinău ar putea apărea o nouă arteră de circulație din contul arterelor de circulație șos. Hâncești și str. Vasile Alecsandri, cu denumirea „str. Academician Dumitru Matcovschi”. Un proiect în acest sens a fost propus pentru dezbateri publice de consilierul municipal al Partidului Unității Naționale din cadrul Consiliului municipal Chișinău, Corneliu Pântea, și Direcția Cultură, transmite IPN.

Noua arteră va constitui porțiunea din str. Vasile Alecsandri, de la intersecția străzilor Vasile Alecsandri cu Alexei Mateevici până la Piața Pantelimon Halippa și porțiunea din șos. Hâncești, de la Piața Pantelimon Halippa până la intersecția cu str. Lech Kaczynski.

Potrivit autorului, scopul proiectului este comemorarea lui Dumitru Matcovschi, poet, prozator, academician, publicist și dramaturg din Republica Moldova, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei, care este recunoscut în critica literară pe plan internațional și reprezintă un simbol al mișcării de renaștere națională din Basarabia.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.