Klaus Iohannis: Republica Moldova se bucură de un sprijin durabil la București

Președintele României, Klaus Iohannis, spune că Republica Moldova se bucură de un sprijin covârșitor, durabil și transpartinic la București. Și forțele politice române sunt dedicate consolidării parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi avansării proceselor de reformă. Declarațiile au fost făcute la evenimentul la care noul ambasador al Republicii Moldova în România, Victor Chirilă, și-a prezentat scrisorile de acreditare, transmite IPN.

Șeful statului român a ținut să sublinieze că România şi Republica Moldova sunt unite printr-o legătură extrem de trainică – comunitatea de limbă, cultură și istorie.

Un subiect distinct al discuțiilor de la Palatul Cotroceni a fost inițierea unor noi proiecte, pe lângă cele existente. Președintele Iohannis a menționat necesitatea unei conlucrări mai ample între ministerele de resort din ambele țări, astfel încât să fie create interacțiuni pe multiple zone, iar „lucrurile să fie puse pe note”. Este necesar „să trecem de la faza declarațiilor la fapte concrete”, a subliniat șeful statului român. În acest sens, președintele Iohannis s-a arătat încrezător că reuniunea celor două guverne, preconizată pentru începutul acestui an, va da un impuls nou în colaborarea bilaterală.

Ambasadorul Victor Chirilă a apreciat înalt evoluțiile relațiilor bilaterale, atât politice, cât și economice, menționând că este necesară implementarea Parteneriatului strategic între ambele țări, acesta fiind „sinonimul integrării europene a țării noastre”. Ambasadorul Republicii Moldova a menționat necesitatea definitivării mai multor documente bilaterale, în special a Acordului de asistență tehnică nerambursabilă, care ar putea fi semnate în cadrul reuniunii celor două executive.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.