Jurnalistul Alexei Revenco s-a stins din viață în această dimineață

Jurnalistul Alexei Revenco, de la Radio Moldova, s-a stins din viață în această dimineață, 11 ianuarie. Colectivul Companiei Teleradio Moldova a transmis un mesaj de condoleanțe, transmite IPN.

„Zi de zi, cei de la știri citim statistica oamenilor decedați de COVID-19. Tați, mame, surori și frați, copii – persoane pe care nu le-am văzut niciodată. E dureros, dar parcă nu ne afectează până în momentul când vedem în comunicat un nume cunoscut. Astăzi, cu durere în suflet, vă anunțăm ca unul din colegii noștri face parte din aceste cifre groaznice. Marele Om de Radio Alexei Revenco s-a stins din viață astăzi, 11 ianuarie, la ora 06.00 dimineața”, scrie trm.md.

Viața lui Alexei Revenco a fost legată de existența radioului public național, devenind una din vocile importante în peisajul media. A fost un om de excepție, un perfecționist care s-a documentat îndelung pentru fiecare prezență în spațiul public, contribuind la creșterea audienței și a prestigiului postului public Radio Moldova.

Ultimii peste 40 de ani din viață, Alexei Revenco i-a dedicat activității de la Radio Moldova, iar pe lângă aceasta, crainicul a prezentat numeroase festivități oficiale și cultural-artistice. „Radio Moldova este tinerețea mea frumoasă și zbuciumată”, afirma Alexei Revenco. „În cei peste 43 de ani am muncit cu mândrie și pasiune, fiind conștient de faptul că un prezentator este responsabil de efortul unei echipe întregi de jurnaliști”, mai spunea jurnalistul într-un interviu.

În 2007, lui Alexei Revenco i-a fost conferit titlul de Maestru în Artă, iar în 2010 a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii” pentru activitatea de redactor-prezentator în Departamentul Actualități Radio.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.