Jumătate din cererile pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă au fost depuse deja

Casa Națională de Asigurări Sociale informează că, timp de patru zile de recepționare a cererilor pentru reexaminarea pensiilor pentru limită de vârstă, au fost primite 5 926 de solicitări. Potrivit estimărilor, circa 13 575 de pensionari care și-au stabilit pensia pentru limită de vârstă după 1 ianuarie 1999 au dreptul la reexaminarea pensiei, transmite IPN.

Cele mai multe cereri, 945, au fost recepționate în CTAS Botanica din Chișinău. În sectorul Râșcani au fost primite 525 de cereri, la CTAS Centru, Buiucani, Ciocana – câte 400 de cereri. La CTAS Bălți au fost acumulate circa 300 de cereri.

În același timp, CNAS anunță că  începând cu ziua de mâine casele teritoriale de asigurări sociale vor lucra între orele 7.00-17.00. Specialiștii  instituției vor ieși la lucru și în două zile de sâmbătă, 11 și 18 iulie, curent.

CNAS atenționează că cei care din diferite motive nu vor reuși să depună solicitarea respectivă până la sfârșitul lunii iulie, își pot realiza dreptul la reexaminarea pensiei și în lunile următoare. Noile drepturi la pensie se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea și actele necesare la casa teritorială de asigurări sociale.

De la 1 iulie 2020, dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă îl obțin beneficiarii de pensii stabilite după 1 ianuarie 1999, care au realizat un stagiu de cotizare de cel puțin zece ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.