Judocanii moldoveni obțin rezultate remarcabile pe arena internațională

În prima jumătate a anului curent judocanii moldoveni au obținut rezultate remarcabile pe arena internațională, la toate categoriile de vârstă. Sportivii spun că vor continua să muncească pentru a obține performanțe, astfel încât la următoarele Jocuri Olimpice să răsune și imnul Republicii Moldova. Pentru a putea să se califice, este necesară participarea la destul de multe competiții.

Într-o conferință de presă la IPN, președintele Federației, Andrei Golban, a declarat că la judo este mai dificilă calificarea, nu este o singură competiție. „Este un rating și sunt aproximativ 50 de competiții în ultimii doi ani la care este necesar să participăm pentru a ne menține în primii 22 pe cota europeană. De asta suntem nevoiți să participăm atât de des la competiții, fapt care necesită un buget destul de mare. Dar, în caz contrar, nu ne vom putea califica la Jocurile Olimpice”, a menționat Andrei Golban

Secretarul general al Federației Moldovenești de Judo, Valeriu Duminică, a declarat că judocanii moldoveni au înregistrat succese la toate categoriile de vârstă, pornind de la U 15 și continuând cu U 18, U 21 și seniorii. „Încep cu Denis Vieru, care este top 1 mondial în categoria de 66 de kilograme – anul acesta a obținut medalia de bronz la cel mai valoros turneu din lume, la Cupa Mondială „Grand Slam” din Paris. Radu Izvoreanu și Mihail Latîșev au obținut medalii de bronz la Grand Prix-ul Portugaliei. Victor Sterpu a obținut anul acesta medalia de aur la Cupa din Polonia și medalia de bronz la „Grand Slam-ul” din Tbilisi”, a notat Valeriu Duminică.

Judocanul Adil Osmanov a cucerit medalia de argint la Cupa Mondială din Polonia și medalia de bronz la Grand Prix-ul Austriei. La fel, la Cupa Mondială din Polonia, Dorin Coțonoagă a câștigat medalia de bronz, iar Petru Pelivan a obținut medalia de bronz la Grand Prix-ul din Austria. „La categoria tineret s-a evidențiat Vlad Mitru, care a obținut medalia de bronz la Cupa Europeană din Portugalia. Și ultimul rezultat la vârsta de cadeți, un rezultat frumos la obținut Renat Croitoru – medalia de aur la Cupa Europeană din Portugalia”, a mai spus Valeriu Duminică.

Reprezentanții Federației de Judo au declarat că sportivii moldoveni se bucură de mult sprijin din partea partenerilor, cum ar fi Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului. A.S.I.C.S. acordă burse și premii pentru sportivii care reușesc să obțină performanțe la campionatele internaționale, dar și le acoperă cheltuielile pentru deplasările la competiții.

„Chiar astăzi un grup de tineri au plecat la o nouă competiție balcanică. Le dorim succes! Îi mulțumesc și domnului președinte Golban pentru că ne-a făcut cunoștință cu acești tineri talentați, ne-a convins că în Moldova avem sportivi de valoare – actuali și viitori campioni. Asociația A.S.I.C.S va continua ceea ce și-a propus – să investim în performanțe”, a declarat președintele de onoare al Asociației, Plamen Milanov,

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.