Japonia sprijină procesele democratice și parcursul european al Republicii Moldova

Autoritățile de la Tokio sprijină cu fermitate procesele democratice și parcursul european al Republicii Moldova, investind importante resurse financiare în proiectele de modernizare și dezvoltare a țării. Despre aceasta s-a menționat la întrevederea noului ambasador al Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ruslan Bolbocean, transmite IPN.

Ruslan Bolbocean a enumerat și recentele vizite în Japonia ale președintei Maia Sandu și prim-ministrei Natalia Gavrilița, remarcând că au avut un impact semnificativ asupra consolidării relației moldo-nipone pe multiple paliere, în special pe dimensiunea comercial-economică și promovării profilului Republicii Moldova în calitate de destinatar al investițiilor nipone.

Diplomatul moldovean a apreciat asistența substanțială acordată Republicii Moldova de către Japonia, destinată mai multor proiecte concrete și în beneficiul cetățenilor din diferite localități ale țării.

Ambasadorul Yamada Yoichiro a punctat prioritățile agendei sale în calitate de șef al misiunii diplomatice la Chișinău și a asigurat că va depune eforturi pentru avansarea dialogului moldo-japonez în domenii de interes comun și promovarea cooperării mutual avantajoase în cercurile politice, economice și academice.

Yamada Yoichiro este diplomat de carieră și expert în politici europene, cu o vastă experiență profesională, inclusiv în calitate de profesor la una din cele mai renumite universități din Japonia, Ritsumeikan.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.