Japonia oferă Moldovei un grant pentru susținerea fermierilor

Moldova va primi un grant de 300 de milioane de yeni japonezi (1,8 milioane de euro) pentru sprijinirea fermierilor. Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei a fost semnat astăzi la Chișinău, transmite IPN.

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, a declarat că Republica Moldova este afectată de repercusiunile războiului Rusiei în Ucraina. Are de suferit inclusiv sectorul agricol. Guvernul a reușit să atenueze impactul negativ datorită sprijinului partenerilor de dezvoltare, inclusiv din partea Japoniei. Acordul semnat astăzi demosntrează încă o dată sprijinul oferit țării și întărește capacitatea economiei, sectorului agricol și a fermierilor de a se dezvolta.

La rândul său, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, a remarcat că grantul va sprijini fermierii prin a le oferi îngrășăminte complexe la prețuri accesibile. Războiul declanșat de Rusia în Ucraina a pus în dificultate și Moldova. Țara a trebuit să facă față mai multor provocări, dar a rezistat destoinic. Japonia privește Moldova nu doar ca pe un partener de dezvoltare economică, dar și un partener politic și diplomatic. Japonia a remarcat efortul Moldovei și o susține în parcursul său european.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.