Iurii Luncașu, om de afaceri apropiat lui Vlad Plahotniuc, s-a împușcat

Omul de afaceri Iurii Luncașu, un apropiat al lui Vlad Plahotniuc, a decedat pe 17 august în urma unei plăgi prin împușcare. Natalia Stati, ofițer de presă al Poliției capitalei, a declarat pentru IPN că oamenii legii au fost alertați despre evenimentul petrecut pe drumul R6 în jurul orei  20:07.

Potrivit Nataliei Stati, la fața locului s-au deplasat grupa operativă a Inspectoratului de Poliție și medicii legiști, care au fost întâmpinați de bărbatul care anunțase evenimentul la 112. Acesta este în vârstă de 57 de ani, se numește Boris Babin și este șoferul victimei.

Potrivit Nataliei Stati, acesta a declarat că în timp ce se deplasa cu mașina împreună cu Iurii Luncașu, a fost rugat să oprească autovehiculul. Victima a ieșit din mașină și, cu arma pe care o deținea în mod legal, aplicându-și o plagă prin împușcare în regiunea capului.

Identitatea victimei a fost confirmată de Eduard Mașnic, procurorul-șef al Oficiului Buiucani care, potrivit presei din Moldova, a declarat că pe marginea cazului s-a deschis dosar penal și că principala versiune este sinuciderea. De asemenea, Eduard Mașnic a precizat că șoferul lui Iurii Luncașu a fost audiat, după care a fost eliberat.

Oamenii legii continuă cercetările pentru a determina toate circumstanțele care au dus la moartea lui Iurii Luncașu.

În 2014, presa scria că Iurii Luncașu îl însoțea pe Vlad Plahotinuc într-o deplasare în Franța și că omul de afaceri deține mai multe companii cu afaceri în domeniul construcțiilor.

Vezi și:
Familia lui Iurii Luncașu nu exclude determinarea la suicid, declarație
Dosar penal pentru omor intenționat în cazul lui Iurii Luncașu

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.