Iurie Muntean: Partidul Șor exploatează sărăcia oamenilor

Pe platforma Agendei Comune urmează să venim cu soluții pentru problemele cu care se confruntă societatea și să atenționăm partenerii externi atunci când guvernarea comite abuzuri. O spune liderul Partidului Congresul Civic, Iurie Muntean. Potrivit politicianului, autoritățile n-au viziune de dezvoltare a țării, iar pe fondul incompetenței PAS, crește în sondaje partidul Politic Șor, formațiune care parazitează pe situația precară din societate, notează IPN.

Recent mai multe partide politice de pe întregul eșichier politic și-au dat întâlnire pentru a dezbate problemele stringente ale societății. Opoziția parlamentară și extraparlamentară a creat așa-zisa Agendă Comună, platformă în cadrul căreia se discuta subiecte de ordin social, economic, energetic. S-a convenit că ședințele platformei vor avea loc săptămânal, în ziua de marți.

„Au participat 8 partide. E vorba de un eveniment absolut firesc, așteptat de cetățeni. În acest format nu puteau să se regăsească un partid cvasi-criminal cum este Partidul Șor și aliatul lui, Partidul Comuniștilor. Pe agenda comună am avut o primă întâlnire, prin rotație, discuțiile vor avea loc la sediile altor partide. Noi nu ne întâlnim doar pentru un schimb de declarații, noi am venit cu un raport cu referire la prevederile noului Cod Electoral pe care îl vom expedia partenerilor externi, Comisiei de la Veneția, OSCE”, a spus liderul Partidului Congresul Civic, Iurie Muntean, în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Politicianul a mai menționat că guvernarea PAS este avantajată de o opoziție discreditată cum este cea a Partidului Șor. Potrivit lui Iurie Muntean, indiferent dacă protestele din centrul Chișinăului sunt plătite sau nu, guvernarea este obligată să vină cu soluții pentru problemele oamenilor.

„Pe de o parte, avem guvernarea care nu propune nimic, n-are planuri, n-are idei, n-are viziune, dar care ne umple spațiul informațional cu fotografii protocolare de la întâlniri fără rezultate palpabile. Pe cei de la guvernare, bineînțeles, că-i avantajează un opozant ca Șor, pentru că astfel îți crești legitimitatea în ochii partenerilor externi. Partidul Șor parazitează pe situația din societate, exploatează sărăcia oamenilor și o folosește drept instrument de a-și face capital politic. Dar asta nu înseamnă că societatea nu trebuie să aibă pretenții față de guvernare. Guvernarea trebuia să vină cu soluții la problemele oamenilor”, a mai spus Iurie Muntean.

În timpul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic a obținut 0,77% din sufragii sau 11 269 voturi valabil exprimate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.