Iurie Leancă va accepta să devină candidat pentru funcţia de prim-ministru, jurist

Juristul Pavel Midrigan consideră că prim-ministrul interimar, Iurie Leancă, va accepta să devină candidat la funcţia de premier, pentru ca PLDM să fie păstrat până la următoarele alegeri parlamentare. Declaraţia a fost expusă în cadrul emisiunii  „Moldova în direct” de la postul public TV, transmite IPN.

„Şansele sunt mari şi domnul Leancă se va sacrifica pentru a păstra partidul. Este foarte necesar să se păstreze partidul până la următoarele alegeri. Leancă este salvatorul partidului. De bine, de rău, s-a „înverzit” republica şi trebuie păstrată aşa până la alegeri”, a spus juristul.

Pavel Midrigan mai consideră că deputaţii PDM îl vor vota pe Iurie Leancă la funcţia de prim-ministru deoarece au primit tot ce au vrut, procurorul general şi sistemul electoral mixt şi se simt foarte confortabil.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, preşedintele Consiliului Naţional de Participare, Sergiu Ostaf, a spus că Iurie Leancă ar putea fi votat la funcţia de premier nu doar de deputaţii care şi-au confirmat deja voturile, dar şi de alţi deputaţi.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat pe Iurie Leancă la funcţia de prim-ministru interimar, după ce Curtea Constituţională a decis că decretul şefului statului privind desemnarea lui Vlad Filat în calitate de premier în exerciţiu este neconstituţional. Potrivit Curţii Constituţionale, preşedintele trebuia să numească un membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, până la formarea noului Guvern.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.