Ion Dosca a obținut al cincilea titlu de campion mondial la jocul de dame în programul blitz printre veterani

Marele maestru internațional Ion Dosca a obținut al cincilea titlu de campion mondial la jocul de dame în programul blitz printre veterani, depășindu-i cu doua puncte pe campionul mondial – Yurie Korolev din Rusia si campionul Asiei Alișer Artîcov din Uzbechistan.

Elena Tkachenko, antrenoarea și soția lui Ion Dosca, a declarat pentru IPN că pregătirile pentru campionatul mondial care are loc în localitatea Alanya, Turcia, în perioada 21-30 octombrie, au început în luna iunie cu Campionatul Țărilor Baltice, la care Ion Dosca a fost cel mai bun în toate trei programe printre veterani, apoi au continuat în Jurmala, Letonia și au decurs cu succes.

Ieri, au început competițiile în programul classic (de bază), la care campionul moldovean deține șase titluri de campion mondial, alături de alte trei de campion european.


Ion Dosca este cel mai galonat jucător moldovean. Este deținător al Cupei URSS (1980 și 1990), medaliat și campion al sindicatelor Uniunii Sovietice (1979,1981),

medaliat și campion al Uniunii Sovietice (1990,1991), varianta rusă, campion al Statelor Unite ale Americii, varianta pool-checkers (2000), multiplu premiant al Campionatelor Mondiale, varianta universală, campion mondial (1999), vicecampion la jocurile intelectuale mondiale (Beging 2008) și de 20 ori campion al Republicii Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.