Ion Chicu vrea să vadă presa din Republica Moldova liberă și obiectivă

Societatea are nevoie de presă care să o informeze corect și obiectiv, care să contribuie la consolidarea societății, nu să informeze speculativ și să contribuie la sciziune. În cadrul unui interviu video pentru Agenția de presă IPN, premierul Ion Chicu a declarat că ar vrea să vadă presa din Republica Moldova liberă și obiectivă.

Ion Chicu spune că personal este deschis cu presa și răspunde la orice invitație de a participa la emisiuni. O asemenea recomandare a făcut și membrilor Guvernului. „Acesta este primul pas de a avea o presă liberă, care are acces la informație de interes sporit și care poate disemina informația respectivă”, a menționat Ion Chicu.

Premierul regretă că încă există presă parțială, care promovează un interes ori altul, ori a partidelor politice, ori a altor țări. „Eu aș vrea ca noi să avem așa o mișcare în întâmpinare, atât Guvernul, guvernarea, autoritățile, cât și mass-media. Atunci societatea va aprecia și pe unul și pe altul”, afirmă Ion Chicu.

Prim-ministrul recunoaște și problemele din activitatea jurnalistică, recunoaște că există dificultăți de finanțare, de acces pe piața publicității. Dar spune că problemele trebuie discutate, să se caute soluții, nu să se speculeze cu ele. „Deschiderea din partea Guvernului pentru a colabora cu presa este totală și cred că acțiunile noastre doar demonstrează acest lucru”, a spus prim-ministrul.

Interviul „Viziunea prim-ministrul Ion Chicu asupra stării de lucruri în societatea moldovenească la intersecția anilor” este parte a ciclului „Răscrucea de ani prin prisma idealului de a trăi bine acasă”, la care au acceptat invitația președintele Igor Dodon, precum și liderii principalelor partide parlamentare Andrei Năstase, Pavel Filip și Maia Sandu.

Vezi și:
Ion Chicu: Vrem să restabilim dialogul cu toți partenerii externi
Cu o probabilitate de 95%, gazele naturale vor veni pe traseul tradițional, premier
Ion Chicu: Anul 2020 va fi un an al investițiilor
Premier: Obiectivul este de a păstra relațiile cu FMI, dar nu cu orice preț
Componența CSM va fi modificată numai după avizul Comisiei de la Veneția, Ion Chicu
Ion Chicu: De cele mai multe ori schemele vizează administrarea patrimoniului de stat
Bugetul de stat pentru anul 2020 este produsul muncii a trei guverne, premier
Ion Chicu: Avem o societate care s-a dezamăgit în instituțiile și viitorul acestui stat
  • Ion Chicu despre situatia presei
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.