Ion Chicu: „Prietenul la nevoie se cunoaște"

"Prietenul la nevoie se cunoaște" - un adevăr, care la nevoie mare, ca acum, iese în evidență, a scris pe pagina sa de Facebook premierul Ion Chicu în semn de mulțumire adresată mai multor parteneri internațional, care oferă zilele acestea ajutor Republicii Moldova pentru depășirea crizei, provocate de virusul de tip nou, transmite IPN.

„Vedem multiple exemple cum țările-prietene ajuta Italia în moment de grea încercare. Republica Moldova, ca și toată Europa se află în pericol astăzi. Republica Moldova, tot își "cunoaște prietenii adevărați la nevoie"!, a scris premierul.

El a precizat că zilele astea mai multe organizații internaționale și state ale lumii au acordat suport și/sau au exprimat disponibilitatea de a ajuta Republica Moldova în combaterea virusului.

„Organizația Mondială a Sănătății și ONU, în general, FMI și Banca Mondială, BERD și CEB - cu toții suntem în strânsă comunicare pentru obținerea suportului material și financiar. OMS ne-a livrat teste, echipamente și consultanță valoroasă, pentru a confrunta acum năpasta. Suntem recunoscători popoarelor și guvernelor Chinei, Elveției, Federației Ruse și Statelor Unite ale Americii, pentru ajutorul (deja) livrat și cel pe cale de-a ajunge în țară!”, a spus premierul.

Premierul a evidențiat în mod special România și Uniunea Europeană în contextul ajutorului acordat.

„Mulțumim guvernului român pentru faptul, că a făcut excepție pentru Republica Moldova și putem cumpăra și importa medicamente din România. Știu că se examinează posibilitatea oferirii și unei partide de medicamente antivirale, atât de necesare acum și României. Am discutat azi cu Ambasadorul Uniunii Europene, Dl. Peter Michalko. Știu că în scurt timp va fi anunțat și despre pachetul de ajutor din partea UE pentru Republica Moldova”, a scris premierul, contrazicând un propriu consilier care s-a pronunțat ironic despre ajutorul promis de România într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

„Sute de companii autohtone și străine, dar și zeci de mii de cetățeni ajută material și financiar. Un imens suport îl primim și de la cei mai valoroși oameni ai neamului, care ne ajută în aceste zile să sensibilizăm societatea despre pericolul enorm. Mulțumim din suflet!”, a scris Ion Chicu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.