Ion Chicu, despre incidentul poliției cu doamna care vindea verdețuri pe o stradă din capitală

Indiferent de situația materială și vârstă, cetățenii Republicii Moldova trebuie să respecte legislația în vigoare. Aceasta este poziția premierului Ion Chicu după ce polițiștii au încerca să-i întocmească un proces verbal unei bătrâne care vindea verdețuri pe o stradă din Chișinău. Totodată, Ion Chicu a condamnat comportamentul forțelor de ordine, notează IPN.

„Îmi pare foarte rău de incidentul în care a fost implicată acea bătrână. Este evident că acel polițist nu este la locului lui. Acesta a dat dovadă de un comportament neadecvat”, a declarat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Totuși, indiferent de vârstă și situația materială, premierul Ion Chicu îndeamnă populația să respecte legislația în vigoare. „Dacă reprezentantul puterii a spus că nu este permis, este interzis, noi trebuie să îndeplinim ceea ce ne este spus, în caz contrar va fi dezordine totală”.

Șeful Cabinetului de Miniștri condamnă incidentul care au avut loc și precizează că astfel de situații nu au dreptul la existență. Totodată, acesta a menționat că în momentul în care polițistul nu a făcut față situației, trebuia să intervină colega acestuia.

În concluzie, Ion Chicu a precizat că atât protestatarii din sectorul HoReCa, cât și combatanții care au încălcat restricțiile cu privire la numărul de persoane care se pot întruni într-un loc public, vor fi sancționați conform legislației în vigoare. „Unii declară că aceștia trebuie amendații, alții spun că nu trebuie. Statul trebuie să-i amendeze, dacă nu respectă. Este imposibil să fie prinși instant, dar aceste exemple trebuie să ajungă la fiecare cetățean”.

La data de trei iunie curent o doamnă în etate care vindea verdețuri pe strada Matei Basarab colț cu bulevardul Moscovei, din sectorul Râșcani al capitalei s-a confruntat cu organele de poliție după ce aceasta a refuzat de câteva ori să părăsească locul.

În urma acțiunilor polițistului, Direcția inspectare efectiv a Inspectoratului General al Poliției a inițiat o anchetă de serviciu în cadrul căreia vor fi stabilite toate circumstanțele cazului și corectitudinea comportamentului angajatului Poliției.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.