Ion Chicu, avertizare pentru presă: Nu vom merge acolo unde se discută despre politică

Prim-ministrul Ion Chicu afirmă că nu aprobă comunicarea familiară între oficialii de rang înalt și mass-media. În opinia premierului, în ultimii ani, educația și standardele de comunicare dintre instituțiile statului și presă au scăzut, informează IPN.

„La nivel oficial trebuie să existe o comunicare oficială, clasică, cu respect reciproc și nu doar din partea oficialilor, dar și din partea presei. În ultimii 15 ani aceste standarde de comunicare au scăzut. Oamenii nu se mai adresează reciproc la dvs. și au adoptat un nivel de comunicare familiar. Nu spun că presa este vinovată, însă trebuie să recunoaștem că nivelul de educație a scăzut, din păcate a scăzut”, a declarat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la NTV Moldova.

Prim-ministrul a menționat că nu acceptă nici modul familiar pe care l-a abordat consilierului acestuia în cadrul unui apel cu redacția „Ziarului de Gardă”, însă precizează că „unii reprezentanți mass-media ar trebui să uite de exclusivitatea pe care și-au creat-o tot ei și consideră că la primul apel prim-ministrul trebuie să fie în studioul lor”.

„Știu că dl Dragancea discută des cu reprezentanții presei. La cât de familiară este discuția, beau cafea, sunt prieteni, este treaba lui. Înțeleg că în cazul dat dl Dragancea nu discută pentru prima data cu această persoană și au trecut la tu. Probabil, el consideră că așa poate comunica într-un cerc prietenesc. Eu nu accept așa formă de comunicare”, a adăugat Chicu.

Totodată, prim-ministrul a atenționat presa că actualul guvern nu este unul politic și reprezentanții lui nu vor merge acolo unde se discută despre politică și geopolitică.

Conform presei, recent, consilierul premierului Vitalie Dragancea, într-o discuție cu reporterul Ziarului de Gardă, a afirmat că el este cel care alege instituțiile media cărora Ion Chicu le acordă interviuri. Consilierul pentru comunicare mai afirma că Ion Chicu merge doar la instituțiile mass-media care, în opinia sa „au impact”.

Totodată, pe tot parcursul discuției, Vitalie Dragancea a tutuit reporterul redacției Ziarul de Gardă și a avut un comportament familiar.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.