Ion Ceban: Redenumirea străzilor nu este o prioritate în activitatea Primăriei

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, consideră că redenumirea străzilor nu constituie o prioritate pentru activitatea Primăriei la momentul actual. Astfel edilul capitalei a comentat inițiativa apărută în spațiul public de a redenumi strada „Octavian Goga” din centrul Chișinăului în strada „Suvorov”. Totodată, spune primarul, această chestiune intră în atribuțiile Consiliului Municipal Chișinău și nu face parte din procesul de luare a deciziei din cadrul Primăriei, transmite IPN.

„Aceasta este de competența CMC. Eu nu pot să-i interzic unui sau altui consilier, să-i impun opinia mea. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să existe majoritate care să voteze. Eu consider că redenumirea străzilor nu este o prioritate pentru activitatea Primăriei în ansamblu. Noi avem multe alte probleme, începând de la drumuri, trotuare, sistemele de curățare și altele care, într-adevăr, constituie o prioritate”, a declarat Ion Ceban în cadrul emisiunii „Piatnița s Anatoliem Golea” de la postul RTR Moldova.

Totodată, Ion Ceban susține că ideal ar fi ca în Chișinău să fie formată Poliția municipală, dar Primăria nu a ajuns la un numitor comun cu Guvernul referitor la chestiunea respectivă. „Eu cred că trebuie să fie formată Poliția municipală. Și câte 50 de oameni în fiecare sector nouă ne-ar ajunge. Costul unui asemenea proiect am putea să ni-l permitem. Aceasta este aproximativ 8-9 milioane pe an”, a declarat edilul capitalei.

Potrivit lui, săptămâna viitoare va fi prezentat un regulament care prevede inclusiv amenzi pentru cetățenii care nu păstrează curățenia, pentru distrugerea bunurilor publice.

În plus, primarul susține că a început negocierile cu câțiva parteneri de peste hotare pentru instalarea unui sistem de monitorizare în oraș. Se intenționează instalarea camerelor de luat vederi la școli, grădinițe, spitale și în spațiul public.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.