Ion Ceban: Partidele care boicotează referendumul sunt responsabile de situația din oraș

Consilierul fracțiunii PSRM în Consiliul municipal Chișinău, Ion Ceban, spune că boicotul anunțat de mai multe partide politice în legătură cu referendumul de revocare a primarului general Dorin Chirtoacă este un spectacol regizat de actuala guvernare și de Partidul Liberal cu scopul protejării edilului suspendat. Ceban a declarat joi, 26 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, că respectivele formațiuni politice se fac responsabile de haosul din capitală, transmite IPN.

Potrivit PSRM, esența acestui spectacol constă în neadmiterea lui Dorin Chirtoacă să participe în campania de promovare a referendumului din 19 noiembrie. Prin această acțiune sunt urmărite două scopuri: 1) victimizarea lui Dorin Chirtoacă în speranța că chișinăuienilor le va fi din nou milă de el și se vor solidariza cu el și 2) protejarea lui Dorin Chirtoacă de dezbaterile în cadrul campaniei pentru referendum, care ar fi scos în evidență în mod repetat incompetența sa și faptul că, în 10 ani, practic a distrus Chișinăul.

„Dacă nu este condamnat trebuie să fie admis în această campanie pentru referendum, să-și apere poziția. Noi considerăm că este un joc făcut împreună cu guvernarea de a-l scoate din vizorul și de sub presiunea publică”, a spus Ion Ceban.

Potrivit consilierului socialist, toate partidele care au anunțat că vor boicota referendumului sunt complici la păstrarea situației urâte din capitală. „Haosul, iresponsabilitatea și incompetența trebuie oprite. Acest cetățean, Dorin Chirtoacă, un funcționar care trebuie pedepsit, este protejat în horă de către așa-numita coaliție pro-europeană. Responsabilitatea e pe seama celor care invită cetățenii să stea acasă”, a spus Ion Ceban.

Ion Ceban a făcut apel către locuitorii capitalei să nu se lase induși în eroare și să vină la urne în cadrul referendumului din 19 noiembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.