Ion Ceban: Nu vom opri înlesnirile, dimpotrivă, le vom extinde

Candidatul PSRM la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, declară că nu va opri înlesnirile acordate categoriilor vulnerabile din oraș și că, dimpotrivă, le va extinde. Totodată, s-a declarat categoric împotriva majorării tarifelor la transportul public, transmite IPN.

„Nu voi admite majorarea tarifelor la transportul public. Oamenii și așa sunt săraci”, a declarat Ion Ceban într-o conferință de presă. Potrivit candidatului, vor fi păstrate și toate compensațiile în vigoare: pentru căldură în perioada rece, la apa caldă, la evacuarea gunoiului. De compensații pentru căldură beneficiază cei care au un venit de până la trei mii de lei pe cap de familie. „Astăzi acoperim 40% din facturile pentru perioada rece, voi majora împreună cu colegii această asistență până la 60% din facturile pe care le primesc oamenii”, susține Ion Ceban.

Candidatul menționează că, dacă devine primar, va pleda pentru alocarea unui suport de 100 de lei pentru pensionari lunar. De asemenea, va acorda suport din partea Primăriei în cadrul programelor Prima Casă – 25% suplimentar la ceea ce oferă Guvernul.

În altă ordine de idei, Ion Ceban a spus că nu a putut să treacă cu vederea acuzațiile lansate de Andrei Năstase privind implicarea sa în „mafia imobiliară”. Candidatul socialist a semnat o cerere prealabilă de chemare în judecată, spunând că va cere drept despăgubire costul mașinii pe care și-a procurat-o Andrei Năstase în acest an, cu 41 de mii de euro, iar banii din câștigul cauzei vor merge la o școală auxiliară.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.