Ion Ceban: Majorarea tarifului pentru călătoria cu microbuzul va fi condiționată

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, anunță că deocamdată nu poate fi vorba despre majorarea tarifului pentru călătoria cu maxi-taxi pentru că nivelul calității serviciilor în acest sector este foarte jos. Totodată, primarul susține că un tarif mai mare ar putea fi acceptat doar dacă va fi asigurat un nivel mai înalt de confort, transmite IPN.

Primarul spune că taxa pentru transportul cu microbuzul nu s-a majorat în ultimi ani, dar nici nu s-a investit în modernizarea acestui tip de transport pentru confortul cetățenilor. „Transportul public va fi o prioritate pentru noi. Mă refer aici la troleibuze și autobuze. Aici vom investi foarte mult. Suntem în proces de negocieri și vom rezolva această întrebare în viitorul apropiat. În ceea ce ține de rutele de maxi-taxi avem o dezordine totală pentru că unele rute au fost preluate, sunt foarte mulți agenți care operează, sunt persoane fizice date în subarendă, rute prelungite, rute anulate”, a afirmat Ion Ceban la N4.

Edilul capitalei spune că poate fi examinată ajustarea tarifelor în condițiile în care vor fi asigurate condiții de confort pentru locuitorii municipiului Chișinău. „Aceste autovehicule trebuie să fie de calitate, nu ceea ce avem acum – asamblate și reasamblate. Eu vreau ca aceste autovehicule să fie confortabile și dacă revenim la chestiunea legată de ajustarea tarifului, ea trebuie să fie condiționată doar de aceste circumstanțe”, a continuat primarul.

Potrivit lui, microbuzul trebuie să deservească cetățenii acolo unde nu pot ajunge troleibuzul sau autobuzul. „O problemă foarte mare este și orarul, și calitatea acestui transport. Dacă vrem să ajungem în suburbie, atunci după ora 21.00 aceste mijloace de transport nu-și mai onorează angajamentele. Ei își umplu mașinile când le este convenabil, când oamenii pleacă la sau se întorc de la lucru, iar mai departe fiecare face ce vrea. Asta nu este corect. Când vorbesc de complexitate, aceasta înseamnă că trebuie să fie realizată o nouă schemă de încadrare a transportului public”, a anunțat primarul.

Actualmente pe străzile municipiului circulă 682 de microbuze.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.