Ion Ceban își propune să creeze cinci întreprinderi mari de gestionare a fondului locativ

Candidatul PSRM la șefia capitalei, Ion Ceban, își propune să creeze cinci întreprinderi mari de gestionare a fondului locativ, câte una în fiecare sector, transmite IPN.  

Într-o conferință de presă, candidatul a menționat că actualmente din 23 de întreprinderi care gestionează fondul locativ municipal 21 sunt în proces insolvabilitate. Potrivit lui Ion Ceban, ceea ce se întâmplă cu aceste întreprinderi municipale „este rezultatul celor care au guvernat Chișinăul până acum”. Întreprinderile au acumulat datorii de circa un miliard de lei.

Ion Ceban spune că, odată devenit primar, va pune accentul pe cofinanțarea mai multor proiecte ce țin de gestiunea fondului locativ, începând cu reparațiile capitale și finalizând cu reparațiile curente, de la scări și până la drumurile de acces, dar și teritoriile adiacente blocurilor. Suma pe care și-o propune să fier alocată din bugetul municipal este de 200 de milioane de lei, sumă insuficientă spune Ion Ceban, dar este destul de mare pentru a porni modernizarea fondului locativ.

Retrospectiva evenimentelor electorale din 9 octombrie 2019

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.