Ion Ceban: Din prima zi de mandat vom continua să dezvoltăm Chișinăul împreună

Candidatul Partidului Mișcarea Alternativa Națională la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban, susține că din prima zi de mandat, împreună cu echipa sa, va continua să dezvolte municipiul Chișinău. „Noi știm care sunt prioritățile, care sunt posibilitățile bugetare, dar și cum să atragem resurse pentru proiecte”, a declarat concurentul electoral într-o conferință de presă, transmite IPN.

Ion Ceban a declarat că intrările în oraș trebuie să arate mai bine și în acest sens echipa sa își va concerta eforturile pe principalele drumuri de acces, cum ar fi Șoseaua Hâncești, Calea Orheiului, Valea Crucii, Șoseaua Muncești etc. De exemplu, pe Șoseaua Hâncești, la ieșirea spre Ialoveni, documentele de expertiză deja sunt gata, iar reparația urmează să înceapă.

Candidatul a menționat că mai multe străzi din oraș deja au fost reparate, altele încă sunt în proces de reabilitare. Totodată, se preconizează reabilitarea unor străzi importante, printre care și Meșterul Manole, Maria Drăgan, Vasile Lupu, Bănulescu-Bodoni, București, Moscovei, Studenților etc. Unele din ele vor fi lărgite.

„Ne propunem să reparăm și multe străzi secundare în toate sectoarele capitalei. Oamenii trebuie să circule pe drumuri de calitate în municipiului Chișinău. Vom finaliza reparația podului de pe strada Mihai Viteazu. Unora li se pare că durează, dar există procese tehnologice, care necesită timp. Mai mult ca atât, închiderea totală a podului ar crea blocaje în circulație”, a declarat Ion Ceban.

Candidatul MAN spune că vor fi identificate soluții pentru reabilitarea și a altor poduri din capitală. Va continua reabilitarea trotuarelor și vor fi construite parcări suplimentare. „Neapărat vom găsi soluții pentru organizarea parcărilor cu plată în centrul istoric. Ne vom ocupa și de parcările mari la intrările în oraș, din moment ce flota transportului public a fost suplinită semnificativ. Aceste parcări vor fi noduri rutiere importante – lași mașina și te deplasezi mai departe cu transportul public”, a mai spus Ion Ceban.

Potrivit lui, priorități rămân a fi crearea parcărilor în zonele rezidențiale, modernizarea curților de bloc, înlocuirea completă a iluminatului pe unul modern, așa cum s-a intervenit până acum pe o sumedenie de străzi din municipiu.

Conform tragerilor la sorți, Ion Ceban de la Partidul Mișcarea Alternativa Națională urmează să fie cu numărul 16 în buletinul de vot.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.