Ion Ceban: Conform datelor preliminare, MAN a câștigat în Chișinău

Liderul Partidului Mișcarea Alternativa Națională, Ion Ceban, susține că, potrivit datelor preliminare, MAN a câștigat în Chișinău. Candidatul a mai spus că au fost multe încercări de a frauda alegerile, iar procesul de numărare a voturilor a fost cel mai lung din toate scrutinele din ultimii ani, transmite IPN.

„Aduc sincere mulțumiri tuturor locuitorilor, din numele meu și al echipei. Au fost manipulări, trișări și multe încercări de a frauda alegerile, în folosul partidului de la guvernare. După calculele noastre, minim 51% din voturile exprimate în municipiu, trebuiau să fie pentru primarul general și 34% – pentru MAN în CMC. Vom publica toate procesele verbale. Muncim și la această oră”, a declarat în această dimineață Ion Ceban.

Publicarea rezultatelor preliminare pe pagina Comisiei Electorale Centrale a început după ora 21.00, iar pe parcurs au avut loc mai multe pauze între actualizări, chiar și de o oră. Până astăzi, ora 06.00, sunt publicate rezultatele după prelucrarea a 302 procese verbale din cele 305. Conform acestora, Ion Ceban obține 50,65% din voturi. Pe locul doi este candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp, care a acumulat 28,20 % din sufragii.

Potrivit Codului Electoral, candidatul pentru funcția de primar se consideră ales dacă a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate ale alegătorilor care au participat la votare. În cazul în care niciun candidat nu întrunește mai mult de jumătate din numărul de voturi valabil exprimate, în termen de 2 săptămâni se organizează al doilea tur de scrutin cu 2 candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.